PEČENO JABOLKO V MREŽICI
Sestavine za 1 osebo:
1 srednje veliko jabolko
limonin sok
listnato testo
1 žlica mletih lešnikov
2 žlici limoninega soka
vanilijev sladkor
Priprava: Jabolko olupimo in na sredini izdolbemo luknjo za debelino prsta, da odstranimo pečke. Celo jabolko natremo z limoninim sokom, da jabolko ne postane rjavo (pa tudi zaradi okusa).
1 žlico mletih lešnikov zešamo z malo vanilijevega sladkorja.
Listnato testo tanko razvaljamo. Po razvaljanem testu naredimo 0,5 do 1 centimeter dolge zareze.
Z lešniki napolnimo luknjo, ki smo jo naredili v jabolko. Jabolko pokrijemo z listnatim testom in ga oblikujemo po jabolku tako, da tudi spodnji del jabolka pokrijemo, da nam nadev med peko ne bo ušel ven.
Pečemo 15 do 20 minut na 180 stopinj Celzija.
Pečeno jabolko je najbolj okusno še mlačno.
PUJSKI V BLATU
Testo:
3 jajca
6 dag sladkorja
9 dag moke
0,5 pecilnega praška
1 vanilijev sladkor
2 žlici Nutelle
Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle
zdrobljeni medenjaki in čokoladne palčke
Preliv:
1 dl vode
2 žlici sladkorja
Okras:
marcipan ali ticino masa roza barve
Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake stepemo v trd sneg z drugo polovico sladkorja. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut. Pečen ohlajen biskvit narežemo na kroge.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast tortice posebej.
Stepemo smetano in dodamo nutello.
Sestavljanje peciva: Biskvitni kolut položimo v okrogel model. Robove obložimo s čokoladnimi palčkami. Na biskvit damo žlico kreme, potresemo z medenjaki, pokapamo s prelivom in tako nadaljujemo do polnega modela. Na vrhu je krema.
Iz ticino mase oblikujemo prašička in ga položimo na vrh peciva. Ohladimo v hladilniku, nato odstranimo model.
Postrezi z dobro voljo
[Best_Wordpress_Gallery id=”78″ gal_title=”Gospodinjski tečaj, 19.11.2016″]