Gospodinjski tečaj v Stolni župniji NM, 19. 11. 2016

PEČENO JABOLKO V MREŽICI
Sestavine za 1 osebo:
1 srednje veliko jabolko
limonin sok
listnato testo
1 žlica mletih lešnikov
2 žlici limoninega soka
vanilijev sladkor
Priprava: Jabolko olupimo in na sredini izdolbemo luknjo za debelino prsta, da odstranimo pečke. Celo jabolko natremo z limoninim sokom, da jabolko ne postane rjavo (pa tudi zaradi okusa).
1 žlico mletih lešnikov zešamo z malo vanilijevega sladkorja.
Listnato testo tanko razvaljamo. Po razvaljanem testu naredimo 0,5 do 1 centimeter dolge zareze.
Z lešniki napolnimo luknjo, ki smo jo naredili v jabolko. Jabolko pokrijemo z listnatim testom in ga oblikujemo po jabolku tako, da tudi spodnji del jabolka pokrijemo, da nam nadev med peko ne bo ušel ven.
Pečemo 15 do 20 minut na 180 stopinj Celzija.
Pečeno jabolko je najbolj okusno še mlačno. Preberi več “Gospodinjski tečaj v Stolni župniji NM, 19. 11. 2016”

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA, 20.11.2016

Danes je slovesni praznik Kristusa Kralja Vesoljstva, zadnja nedelja v cerkvenem letu in sklep izrednega jubilejnega leta usmiljenja; ob 9h bo slovesno sveto mašo daroval gospod škof, ki bo v slovesnem obredu tudi zaprl sveta vrata, ob koncu maše pa bo podelil apostolski blagoslov s popolnim odpustkom. Popoldne ob 14.30 bo v Baragovem zavodu srečanje za vse člane in članice župnijskih pastoralnih svetov naše dekanije.

Preberi več “KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA, 20.11.2016”

33. NEDELJA MED LETOM, 13.11.2016

Danes je Martinova nedelja; ob 9h bo sveto mašo v čast 1700-letnice rojstva sv. Martina daroval stolni prošt, Mešani pevski zbor Mezzo-forte iz Novega mesta pa bo, pod vodstvom stolne dirigentka Barbare Lotrič in ob sodelovanju organista Jerneja Fabijana, izvedel mašo v čast sv. Martinu Tourskemu za mešani zbor in orgle, delo skladatelja Damijana Močnika; gre za krstno izvedbo omenjene maše. Med družinsko mašo se bodo župniji predstavili letošnji birmanci in zopet smo povabljeni k duhovnemu botrstvu. Preberi več “33. NEDELJA MED LETOM, 13.11.2016”